Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-04@00:47:01 GMT

حیوان شبیه آهو، اجداد نهنگ هستند

تاریخ انتشار: ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۶۸۲۹۲

نهنگ‌ها که به نوعی بزرگ‌ترین حیوانات زمین به شمار می‌روند و در اعماق اقیانوس‌ها شنا می‌کنند، ۵۰ میلیون سال پیش با چهار پا روی زمین راه می‌رفتند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، استادی از دانشگاه پزشکی اوهایو شمالی می‌گوید که این جانوران عظیم از نوعی "آهوی کوچک" باستانی که به عنوان "ایندوهایس" شناخته می‌شود، منشا گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طول تحقیقات مربوط به تکامل آب‌بازسانان که از اسب‌آبی تا نهنگ‌ها را شامل می‌شود، هانس تووسین (Hans Thewissen) یک فسیل ۴۷ میلیون ساله را در پاکستان کشف کرد که حیوانی تنومند با پاهایی کوتاه شبیه روباه و با دمی کشیده را نشان می‌داد.

استخوان‌ها که در لایه‌ای از گل قرار گرفته بودند، ویژگی‌هایی مشابه نهنگ‌های امروزی مانند ساختار جمجمه و استخوانی در گوش میانی از خود نشان می‌دادند.

تووسین و گروهش متوجه شدند ایندوهایس‌ها مانند اسب آبی برای یافتن غذا و دور ماندن از شکارچی‌ها به درون آب می‌رفتند که این کار آن‌ها در نهایت باعث شد به طور کامل زندگی در خشکی آن‌ها تبدیل به زندگی در آب شود.

از زمان داروین، دانشمندان می‌دانند که نهنگ‌ها از نوعی پستانداران ساکن در زمین نشات گرفته‌اند اما اینکه کدام پستاندار منشا نهنگ‌ها بوده مثل یک راز باقی مانده بود اما هنگامی که تووسین وگروهش این فسیل را در پاکستان پیدا کردند این قطعه‌ی گم‌شده پیدا شد.

 

این فسیل در سنگ رسوبی که در منطقه‌ی کشمیر هند بود یافت شد که صدها استخوان از ایندوهایس‌ها را در خود داشت. دانشمندان این اسکلت را پستانداری توصیف می‌کنند که شبیه به یک آهوی مینیاتوری است. طی بررسی‌های بیشتر محققان شباهت‌هایی در جمجمه و گوش نهنگ‌ها و ایندوهایس‌ها یافتند. آن‌ها متوجه شدند که استخوان‌های اسکلت ایندوهایس‌ها لایه‌ی‌ خارجی قطورتری داشتند که از سایر پستاندارانی با جثه مشابه، قطورتر است.این ویژگی‌ معمولا در پستاندارانی دیده می‌شود که درون آب می‌روند مانند اسب‌های‌آبی امروزی.

تووسین به مجله‌ی دیسکاوری گفته است: ما فکر می‌کنیم آن‌ها مثل کروکدیل‌ها درون آب منتظر می‌ماندند تا شکار برای نوشیدن آب نزدیک شود.

عادات زندگی در آب ایندوهایس‌ها با مشاهده‌ی ترکیبات شیمیایی دندان‌هایشان تایید می‌شود. زیرا درون دندان‌های آن‌ها ایزوتوپ‌های اکسیژنی مشابه حیوانات آبزی وجود دارد که نشان می‌دهد این حیوانات زمان زیادی را در آب می‌گذراندند. پیش از این یافته‌ها، تصور می‌شد نهنگ‌ها از اجداد گوشتخواری که برای شکار ماهی به آب آمدند نشات گرفته باشند. محل قرارگیری چشم‌ها در نهنگ‌ها و ایندوهایس‌ها نیز یکی است.

 

با توجه به این شواهد تووسین می‌گوید که اجداد نهنگ‌ها آب را برای دور ماندن از شکارچیان انتخاب کردند و تا مدت‌ها توانایی خاصی برای تغذیه از آب کسب نکردند.

جاناتان گیسلر(Jonathan Geisler) دیرینه‌شناس از دانشگاه جرجیا جنوبی پیش از این ارتباط میان نهنگ‌ها و رائوایان را فهمیده بود اما شواهد آن تنها وابسته به قطعه ی کوچکی از دندان بود. او می‌گوید: یافته‌های جدید این ارتباط را قوی‌تر می‌کند.

اولین اجداد نهنگ‌ها در حدود ۴۲ میلیون تا ۴۸ میلیون سال پیش می‌زیسته‌اند، بعد از آن‌ها در حدود ۴۱ میلیون سال پیش نهنگان بی‌دندان به وجود آمدند که شامل نهنگ گوشت‌پشت و نهنگ‌ آبی می‌شود و ۷ میلیون سال بعد نهنگ‌های دندان‌دار به وجود آمدند که هنوز در اقیانوس‌ها شنا می‌کنند.

لینک کوتاه: asriran.com/003Fsp

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: میلیون سال نهنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۸۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، مواد موجود در عسل به صورت طبیعی، دهان، دندان و روده را محافظت و ضد عفونی می کند و باعث سفیدی طبیعی دندان ها نیز می شود؛ عسل تنها ماده غذایی شیرین جهان است که علاوه بر مصرف به عنوان یک ماده غذایی بسیار لذیذ، موجب زیبایی، انرژی و شادابی نیز می شود.

بیشتر بخوانید: پرورش زنبور عسل در خراسان شمالی فایده موم عسل برای دندان

مصرف موم عسل برای پیشگیری از ایجاد پوسیدگی و پلاک دندانی سودمند است؛ غلظت های مختلف عصاره موم عسل، باعث توقف رشد و یا نابودی میکروب های اصلی ایجاد پوسیدگی و پلاک دندانی موسوم به باکتری «استرپتوکوکوس موتانس» می شوند.

قندهای موجود در عسل با شیرینی فراوانی که دارند به دندان ها هیچ صدمه ای نمی زند، بلکه می تواند آن ها را سفید و لثه ها را محکم سازد؛ چنانچه شکر مدتی در دهان بماند به وسیله باکتری تجزیه شده و موجب ایجاد اسید لاکتیک در دهان می شود که برای دندان ها مضر است، اما عسل بر خلاف شکر چون دارای یک نوع آنتی بیوتیک طبیعی است، هیچ گونه اسیدی در دهان تولید نکرده و دندان ها را ضد عفونی می کند، به همین دلیل مصرف آن برای دندان ها، به ویژه در اطفال نه تنها هیچ ضرری نداشته بلکه مفید است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229074 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک در تهران
  • آخرین وضعیت شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک در تهران
  • اسلامی: شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک یکشنبه در استان تهران برگزار می‌شود
  • از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان
  • پنج هفته دوم اوسمار شبیه پنج هفته ابتدایی یحیی
  • واکنش امید نورافکن به عکس جنجالی؛ به این حیوان علاقه دارم!
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان
  • مغز انسان شبیه‌سازی شد
  • مغز انسان به شکلی بی‌نظیر شبیه‌سازی شد
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟